Τελικός κυπέλλου Ελλάδος 1970

Ήταν 28 Ιουνίου του 1970 όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του Άρη τη δεκαετία του '70 έκανε κυριολεκτικά θαύματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Έχοντας στις συνθέσεις της παίκτες όπως Αλεξιάδης, Χρηστίδης, Πάλλας, Σεμερτζής και πολλούς άλλους, η ομάδα του Άρη μεγαλουργούσε κάνοντας σπουδαία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην αρχή της δεκαετίας του '70 ο Άρης πρωταγωνίστησε στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Ήταν 28 Ιουνίου του 1970 όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης. Στο δρόμο για τον τελικό κυπέλλου 1970, ο Άρης απέκλεισε διαδοχικά την Πάτρα, τον Παναθηναϊκό, την Καλλιθέα και τον Ολυμπιακό.

Στον τελικό εκείνο υπήρχε μεγάλος πόθος για την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα του Άρη, καθώς ήταν ο πρώτος τελικός στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αντίπαλος του Άρη ήταν ο Παοκ. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (46.000 θεατές), ο Άρης κατόρθωσε να πανηγυρίσει τον τίτλο με σκορ 1-0. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Κεραμιδάς στο 8ο λεπτό στης συνάντησης. Την εποχή εκείνη προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη ήταν ο Μίλοβαν Τσίριτς, ενώ πρόεδρος ήταν ο αλησμόνητος Νίκος Καμπάνης.

Η σύνθεση της ομάδας του τελικού ήταν η εξής: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής (59’ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.